جمشید مغازه ای در ادامه می گوید: مواد اولیه اصلی این محصولات مانند شکر، روغن، آرد و شیرخشک که در داخل کشور تولید میشود، مانند سایر مواد جانبی وارداتی با افزایش قیمت مواجه بوده که در مجموع روی قیمت تمامشده محصولات تاثیر قابلتوجهی گذاشته است و تولید را در بهترین شرایط فصلی خود برای فروش تولیدات شیرینی و شکلات، با مشکل جدی مواجه کرده است. دبیر انجمن با اشاره به جایگاه اول صنعت شیرینی و شکلات در صادرات صنایع غذایی در سال 97 گفت: هم اکنون که با شما صحبت می کنم قیمت شکر در بازار آزاد افزایش چشمگیر پیدا کرده است که شرایط صنعت را سختتر از پیش کرده و طبق پیگیریهای انجمن، تصمیم بر این شده است که توزیع شکر دولتی برای صنعت از طریق انجمن انجام شود. مغازه ای درباره وضعیت کنونی صنعت شیرینی و شکلات اظهار کرد: توسعه و پیشرفت صنعت شکلاتسازی در کشور قابلملاحظه است و امروز بیش از 300 شرکت در حوزه تولید شیرینی و شکلات فعالیت میکنند. در سالهای اخیر تولیدکنندگان شیرینی و شکلات توانستهاند با تولید شکلاتهای باکیفیت و قیمت مناسب، فرهنگ مصرف کالای داخلی را ترویج دهند. امروز شکلات ایرانی به 66 کشور جهان صادر میشود. از این بابت پیشرفتهای خوبی حاصل شده است که در صورت حمایتها میتوان آمار را افزایش داد. به عبارتی این پتانسیل برای تولید بیشتر و باکیفیتتر وجود دارد. در این بین؛ اما تغییرات و نوسانات نرخ ارز در چند ماه گذشته مشکلاتی را برای صنعت شکلات به وجود آورده است. افزایش نرخ ارز روی بهای محصولات تولیدی تاثیر فراوانی گذاشته است. مواد اولیه اصلی این محصولات مانند شکر، روغن، آرد و شیرخشک که در داخل کشور تولید میشود، با افزایش قیمت کمتری نسبت به سایر مواد جانبی این صنعت که از خارج کشور تامین میشود، مواجه بوده که در مجموع روی قیمت تمامشده محصولات تاثیر قابلتوجهی گذاشته است. گرانی شکلات به هیچ عنوان غیرمنطقی نبوده و اگر محاسبات افزایش نرخ دلار را دقیق داشته باشیم، متوجه این موضوع خواهیم شد. بنابراین تهیه مواد اولیه تولید یکی از مشکلات حال حاضر است. اما از سوی دیگر شیوه برگشت ارز و بلاتکلیفی در بخشنامههای روزمره هم از دیگر مشکلات این صنعت است. از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون بین ۲۰ تا ۲۵ بخشنامه ارزی به صادرکنندگان ابلاغ شده است که ادامه این روند میتواند سردرگمی صادرکنندگان صنعت شیرینی و شکلات را به دنبال داشته باشد. به گفته «جمشید مغازه ای» دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات، امروزه بیش از 60 هزار نفر اشتغال مستقیم در این صنعت ایجاد شده است. باوجود رشد سریع و تحولات مثبت در تولیدات با کیفیت، تنوع محصولات و بسته بندی های مناسب، این صنعت شیرین اوضاع اقتصادی چندان مناسبی ندارد. چنانکه مغازه ای عنوان کرده است که این صنعت 800 هزار تن ظرفیت خالی دارد. ولی همانطور که گفته شد؛ امسال در صادرات رتبه اول را در صنایع غذایی دارد ولی توانمندی این صنعت به مراتب بیشتر از شرایط موجود است که لازمه ی آن توجه بیشتر دولت به شرایط و تسهیلات اقتصادی صنعت است. صادرات شیرینی و شکلات از ابتدای سال تا انتهای آبان نشان میدهد در مجموع حدود ۱۸۴ هزار تن انواع شیرینی و شکلات به ارزش بیش از ۵۷۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۲۷ درصد به لحاظ وزنی و ۲۱ درصد به لحاظ ارزشی افزایش داشته است. دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران ضمن اشاره به رشد چشمگیر صنعت بیسکویت و کیک طی 10 تا 15 ساله اخیر در کشور گفت: در حال حاضر سالیانه 700 تا 800 هزار تن بیسکویت و کیک تولید میشود. وی همچنین افزود: تولیدکنندگان ضمن تامین نیاز داخلی بخشی از محصولات خود را سالانه روی ریل صادرات قرار می دهند. مغازه ای در پاسخ به فرصت بودن صادرات در زمان افزایش نرخ ارز به خبرنگار شهد گفت: درست است که افزایش نرخ ارز برای صادرات فرصت ایجاد می کند ولی عدم ثبات، پیمانسپاریهای ارزی و کمبود مواد اولیه و عدم نقدینگی مشکلات تولید و صادرات را به هم گره زد و فرصت ویژه ای را برای صنعت ایجاد نکرد. مغازه ای در پایان گفت: امیدواریم که سال 98، سالی توام با آرامش برای تولید و موفقیت برای صنعت باشد.