جمشید مغازه ای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات:
جمشید مغازه‌ای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت شیرینی و شکلات گفت: دولت باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به طور کامل حذف کند. همچنین دولت باید وضعیت مواد اولیه را مشخص کند. برخی از مواد مورد نیاز صنایع غذایی مانند آرد، روغن، شکر، شیرخشک و غیره که تولید داخل هستند نیز در انحصار دولت قرار دارد و ما هر روز شاهد تغییر قیمت در این محصولات هستیم.
دولت باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به طور کامل حذف کند
چالش بزرگ تامین مواد اولیه
   مغازه ای در حال حاضر مهم ترین چالش و معضلی که فعالان صنایع غذایی کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند مشکل تامین مواد اولیه است. نوسان شدید قیمت ها و نرخ ارز، عدم حمایت دولت از صنایع و دیگر موارد از دیگر دغدغه های مهم فعالان این حوزه است. بهترین راهکار برای حل بخش بزرگی از این چالش ها تک نرخی کردن ارز است. دولت باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به طور کامل حذف کند. همچنین دولت باید وضعیت مواد اولیه را مشخص کند. برخی از مواد مورد نیاز صنایع غذایی مانند آرد، روغن، شکر، شیرخشک و غیره که تولید داخل هستند نیز در انحصار دولت قرار دارد و ما هر روز شاهد تغییر قیمت در این محصولات هستیم.
   وی افزود: نوسان قیمت در طولانی مدت موجب می شود که ما موفق نشویم به هیچ کدام از تعهدات مالی و صادراتی خود عمل کنیم. ضمن اینکه تولیدکننده امروزه با بحران های متعددی روبرو می شود. تولیدکنندگان در شرایط کنونی در ارتباط با مسئله گندم دچار بحران هستند. وزارت صمت از سمتی اعلام می کند که خود تولیدکننده باید گندم مورد نیازش را تهیه کند و از سمتی دیگر مجوز واردات گندم را صادر نمی کند.
 
افزایش چشمگیر قیمت شکر
   دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران در ادامه به مشکل تامین شکر نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه قیمت شکر از سال گذشته تا کنون حدود ۱۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. شکر، بخش اعظمی از مواد اولیه تولید شیرینی و شکلات را تشکیل می دهد. بنابراین ما باید برای تامین شکر هزینه هنگفتی انجام دهیم. از طرفی دولت به صورت ناخواسته یا خودخواسته قادر به تامین قسمت بزرگی از نیاز ما به شکر نیست و از همین رو ما ناچار هستیم تا شکر را با قیمت های گزاف از بازار آزاد تهیه کنیم.
   مغازه ای همچنین به مشکلات تامین گندم و آرد نیز اشاره کرد و گفت: شیرینی و شکلات در دسته بندی کالاهای لوکس قرار گرفته اند و به همین دلیل آرد و گندم یارانه ای به تولیدکنندگان این محصولات تعلق نمی گیرد. متاسفانه میزان مجاز خرید در مجوزهایی که برای خرید گندم و آرد صادر می شود نیز پاسخگوی نیاز ما نیست و ما به ناچار مجبور هستیم که بخش اعظمی از آرد مورد نیاز خود را نیز با قیمت های گزاف از بازار سیاه تهیه کنیم.
   وی در بخش دیگری از صحبت های خود به افزایش شدید قیمت شیرخشک نیز اشاره کرد و گفت: قیمت این محصول پرمصرف نیز از ۲۵ هزار تومان به بالای ۷۵ هزار تومان رسیده است. قیمت روغن نیز با جهشی عجیب از ۶ هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسیده است. این افزایش بی حساب و کتاب قیمت ها ضربه شدیدی به تولید صنایع غذایی مخصوصا شیرینی و شکلات وارد کرده و تاثیر مستقیمی در قیمت تمام شده محصولات دارد. همین امر موجب شده تا ما نه تنها در تعهدات داخلی بلکه در تعهدات تجاری و صادراتی خود نیز با مشکل روبرو شویم.
   نوسانات ارز و حتی ریال ما را بسیار اذیت کرده است و همانطور که گفتم؛ شکر و روغن با نوسان قیمت توسط خود دولت همراه شده است
 
۴۰ درصد بازار از دست رفت
    وی در ادامه افزود: شیوع ویروس کرونا و مواردی که ذکر شد دست به دست یکدیگر دادند تا در مجموع حدود ۴۰ درصد از میزان تولید و بازار خود را از دست بدهیم. امروزه مردم به دلایل شرایط معیشتی بیشتر به دنبال کالاهای اساسی و لازم خود مانند گوشت و مرغ هستند تا شکلات. به عبارتی می‌توان گفت شکلات و شیرینی به اولویت چهارم یا پنجم مردم تبدیل شده است. بنابراین بازار تولیدکنندگان این صنف بیش از ۴۰ درصد کوچک تر شده است.
   دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران در ادامه ی صحبت های خود به صاحبان سرمایه توصیه کرد در شرایط کنونی از سرمایه گذاری در صنعت شکلات و شیرینی خودداری کنند.
   مغازه ای در این خصوص گفت: علی رغم از دست رفتن ۴۰ درصدی بازار هدف صنعت شکلات و شیرینی فعالان این صنعت با پدیده قاچاق نیز روبرو هستند. از طرفی تولید رسمی ما نیز به شدت کاهش پیدا کرده و به همین دلیل فروش و توزیع ما نیز به شدت با افت روبرو شده است. بنابراین با توجه به شرایط موجود سرمایه گذاری در این صنعت را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم.
 
در تامین مواد اولیه که در اختیار دولت است مشکل داریم
  تولیدکنندگان شیرینی و شکلات در تهیه مواد اولیه‌ای مثلا آرد و شکر که در انحصار دولت است مشکل جدی دارند
   جمشید مغازه‌ای در حین برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات در گفتگو با خبرنگار شهد بیان کرد: پارسال شکر را کیلویی ۴ هزار تومان می‌خریدیم، امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌خریم. پارسال یک کارتون روغن را ۱۶۰هزار تومان می‌خریدیم که در طول یک سال گذشته ۴۸۰ هزار تومان شده است!
   متاسفانه بعضی از مسئولان نسبت به صنعت شیرینی و شکلات بی تفاوت هستند و حتی می گویند شیرینی و شکلات نباشد مگر چه می شود؟
   ولی غافل از اینکه چه میزان شاغل و گردش اقتصادی در این صنعت از جمله ارز آوری را دارد و این تفکر به صنعت ما ضربه می زند. این صنعت نیاز به حمایت دارد و جای تاسف است که بگوییم در یکسال گذشته بحران در شکر، آرد، شیرخشک و روغن را بصورت جدی داشتیم .       
   در صورتیکه اجازه واردات به ما داده شود آمادگی تامین نیازهای صنعت را داریم ولی مجوز داده نمی شود و واردات در انحصار دولت است.
 
توجهی به تعرفه‌های ترجیحی نمی‌شود
   از دولت خواستیم تعرفه ترجیحی برای صادرات به لبنان داشته باشیم که توجهی به آن نشده است
   جمشید مغازه‌ای بیان کرد: کشورهای عربی با تعرفه صفر به لبنان کالا صادر می‌کنند و کشورهای اروپایی با تعرفه ۵ درصد ولی تعرفه صادرات ایران به لبنان ۲۵ درصد است!
 
قاچاق آدامس به کشور توسط کارتل‌های بزرگ اقتصادی!
   جمشید مغازه‌ای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت شیرینی و شکلات در پایان نیز گفت: ۵ کارخانه تولیدکننده آدامس در کشور داریم که روزانه حدود ۸۰ تا ۹۰ تن آدامس تولید می‌کردند، اما قاچاق و واردات آدامس به قدری عرصه را برای ما تنگ کرد که تولید روزانه آدامس را به ۲۵ تن رساندیم! کارتل‌های بزرگ، آدامس به کشور قاچاق می‌کنند!
 
۵ دی ۱۴۰۰ ۰۹:۵۶
کد خبر : ۱۶۲

نظرات بینندگان


تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید